Vijesti

Već pet godina zaredom nekoliko je korisnika  „Organiziranog stanovanja“ Udruge za promicanje inkluzije (osobe s intelektualnim poteškoćama) uključeno u  treniranje  Tradicionalnog Aikidoa,  i to kao sudionici projekta Hrvatske Aikikai Aikido Asocijacije pod imenom „Zajedničkim snagama u borbi protiv bolesti ovisnosti“.

Tradicionalni Aikido japanska je borilačka vještina samoobrane u kojoj se uče tehnike samoobrane od različitih vrsta napada (ručni i nožni udarci, napadi nožem, štapovima, itd..) kojima je cilj staviti napadača pod kontrolu, ali što je najvažnije, i sebe kontrolirati od nepotrebnog ozljeđivanja napadača, što uvelike razlikuje ovu borilačku vještinu od ostalih udaračkih borilačkih vještina.

Članovi udruge upornim radom i trudom stječu znanje ove zanimljive borilačke vještine, a jedanput godišnje sudjeluju na zajedničkom polaganju sa članovima iz ostalih Aikido klubova i u takvoj integraciji sa osobama bez teškoća u razvoju, pokazuju svoj napredak u okviru svojih mogućnosti i sposobnosti.

Među kandidatima možemo istaknuti  Kristinu Tekmetarović koja je zaslužila žuti pojas (5.Kyu), asistiranjem na treninzima, pa čak i samostalnim vođenjem treninga uz podršku instruktora.

Ovo je još jedan primjer kako upornim i marljivim radom i trudom  i osobe sa posebnim potrebama mogu pokazati uspjeh i tako razvijati svoje sposobnosti, samopouzdanje i što je najvažnije, prevenirati nepoželjne oblike ponašanja poput agresije i različitih vrsta ovisnosti.

aikido aikido 2

Anketa

Jeste li upoznati s pojmom "samozastupanje"?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Hrvatska

Svijet

Oznake