Vijesti

Konferencija samozastupnika u Zagrebu

Dana 17. lipnja 2009. godine grupa samozastupnika iz Osijeka sudjelovala je na konferenciji samozastupnika  u Zagrebu, na kojoj su bili prisutni samozastupnici iz Zagreba,  Slavonskog Broda, Osijeka, Bjelovara i Čakovca.

Konferencija je bila organizirana u sklopu projekta „Samozastupnici zagovaraju implementaciju konvencije o pravima osoba s invaliditetom“.

Na konferenciju su bili pozvani i predstavnici nadležnih ministarstava koji sudjeluju u kreiranju i provođenju zakona koji se tiču ostvarivanja  ljudskih prava osoba s invaliditetom.

Naša grupa samozastupnika je imala svog predstavnika, Kristinu Tekmetarović, koja je pred prisutnima izložila članak 24. iz konvencije o pravima osoba s invaliditetom, koji govori o pravu na obrazovanje osoba s invaliditetom. Naravno, prije zagrebačke publike predavanje je održala pred prijateljima i osobljem udruge u Osijeku.

Ostale grupe samozastupnika izlagale su ostala prava opisana u konvenciji.

Nakon konferencije išli smo u zajedničku šetnju do glavnog trga Josipa Bana Jelačića i dijelili letke koji govore o pravima osoba s invaliditetom.

Nadamo se da smo cijelom svojom akcijom uspjeli potaknuti društvo na borbu protiv diskriminacije osoba s invaliditetom i poštivanju njihovih ljudskih prava.

Konferencija samozastupnika

Konferencija samozastupnika 2

Konferencija samozastupnika 3

Anketa

Jeste li upoznati s pojmom "samozastupanje"?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Hrvatska

Svijet

Oznake